Waarom naar de peuteropvang?

Voor het kind

Elk kind heeft naast zijn veilige en vertrouwde omgeving thuis, nieuwe uitdagingen nodig. Het wil zelf op onderzoek uit en is van nature nieuwsgierig naar nieuwe en onbekende dingen.
Op een volledig voor peuters ingerichte peuteropvang zijn veel van die nieuwe dingen te vinden.

  • Allereerst de andere kinderen, ieder met een eigen persoonlijkheid. Kinderen kunnen leren om alleen, in kleine groepjes of als grote groep met elkaar te spelen. Sommige kinderen zullen elkaar al kennen vanuit de woonsituatie of via contacten met broertjes of zusjes.
  • Ook het vele en mooie speelgoed oefent grote aantrekkingskracht uit op de kinderen. Op de peuteropvang is speelgoed, dat thuis niet aangeschaft wordt en dat juist daarom dubbel aantrekkelijk is. Tenslotte heeft niet iedereen een glijbaan in de woonkamer staan.
  • Naast het speelgoed is een grote verscheidenheid aan knutselmateriaal aanwezig.

De peuteropvang wordt begeleid door enthousiaste en deskundige leidsters die zoveel mogelijk proberen, om elk kind zijn of haar eigen plekje op de peuteropvang te geven.

Voor de ouders
  • Ouders die hun kind naar de peuteropvang brengen, merken dat hun peuter het leuk vindt met andere kinderen te spelen. Soms heeft het zelfs geen tijd meer om je uit te zwaaien!
  • Je krijgt als ouders weer tijd dingen te doen waar je anders niet aan toe kwam.
  • Door de peuteropvang ontmoet je andere ouders van kinderen in dezelfde leeftijd. Je ontdekt dat sommige ouders met dezelfde vragen zitten met betrekking tot de opvoeding en dat je elkaar daarbij een beetje kunt helpen.