PSZ De Krummelhörn - Wedde

Wat doen we op de speelzaal

krummelhorn wedde (7)Tussen half 9 en kwart voor 9 kunnen de peuters gebracht worden. Er is dan koffie en thee voor de ouders/verzorgers, waarbij er gelegenheid is speciale dingen door te geven aan de leidsters. Voor de peuters is er spelmateriaal klaargezet om vrij te kunnen spelen.

Tot ongeveer 10 uur wordt er gespeeld, gepuzzeld, voorgelezen, getekend en geplakt. Ook kunnen ze hun fantasie laten werken in de poppenhoek, bouwhoek, blokkenhoek of met de verkleedkleren in de weer gaan. Daarna gaan de leidsters samen met de peuters alles opruimen. Vervolgens gaan we plassen, luiers verschonen en handen wassen. Na het opnoemen van de namen gaan we de bijtjes roepen (opzegversje).

Als we klaar zijn met eten ruimen ze zelf hun spulletjes op. De fietsjes staan in de gang. Nu is er ruimte voor duplo- en vloerpuzzels. Ook gaan we vaak in groepjes werken, bijvoorbeeld kleien, verven, plakken, knippen, kleuren herkennen en tellen (we stimuleren naar eigen behoeften).

Als het mooi weer is gaan we naar buiten. Er is een buitenspeelplaats met een zandbak, huisje en een treintje. Verder hebben we veel rijdend materieel. Om 11 uur worden de peuters opgehaald.